ΔΑΝΑΕΚΚ: 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το βιώσιμο μέλλον συνεπάγεται βιώσιμο περιβάλλον. Και χωρίς την επαναχρησιμοποίηση και την κυκλική οικονομία, δεν μπορούμε να οραματιζόμαστε ένα βιώσιμο περιβάλλον, το οποίο περνά μέσα από την ανακύκλωση.

Η Δωδεκανησιακή Ανακύκλωση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΔΑΝΑΕΚΚ) οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, ήδη στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ανακύκλωσε περισσότερους από 80.000 τόνους ανακουφίζοντας ουσιαστικά το περιβάλλον της Ρόδου.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας, είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε σε ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον κι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας ως συνειδητοποιημένοι πολίτες, ως ενεργοί φορείς, ως σκεπτόμενοι κάτοικοι αυτού του νησιού. Ηρθε η ώρα να αναλάβουμε συνειδητά τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων που παράγουμε επενδύοντας στην ανακύκλωση.

Η πράσινη και η κυκλική οικονομία θα δημιουργήσουν τον δρόμο μέσα από τον οποίο θα περάσει η διάσωση του περιβάλλοντος.

Για την Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 χρησιμοποιείται ο τίτλος “Μόνο Μία Γη” – “Only one Earth” (#OnlyOneEarth και #WorldEnvironmentDay) και είναι χαρακτηριστικός της ανάγκης που υπάρχει για την προστασία του πλανήτη μας καθώς είναι το μοναδικό μας σπίτι. Και η διάσωση του σπιτιού μας, είναι στο χέρι μας.

Similar Posts

Leave a Reply